Newgreenwichvillage

Budva: Oude Stad en Strand Mogren

block
Afbeelding doorGreenwich Photography

Budva is een van de oudste nederzettingen aan de Adriatische kust van Montenegro en trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld. Een van de meest populaire attracties van de stad is de oude stad, die dateert uit de middeleeuwen en wordt omgeven door oude stadsmuren en torens. Het is een doolhof van geplaveide straatjes, met talloze winkels, restaurants en historische bezienswaardigheden.

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Budva is een wandeling door de oude stad, waar je prachtige middeleeuwse architectuur kunt bewonderen en kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de Adriatische Zee. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de vele kerken en kathedralen die verspreid zijn in de oude stad, waaronder de kerk van Sint-Jacob en de kerk van de Heilige Drie-eenheid.

Na een ochtend sightseeing in de oude stad, kunt u genieten van een ontspannende middag op het nabijgelegen strand Mogren. Dit prachtige kiezelstrand wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Montenegro, met kristalhelder water en een schilderachtige omgeving. Het strand is verdeeld in twee delen, Mogren I en Mogren II, en biedt allerlei faciliteiten voor de bezoekers, zoals ligbedden, parasols en strandbars.

Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, geschiedenis of gewoon wilt genieten van de zon en de zee, Budva heeft voor elk wat wils. Met zijn oude stad en prachtige stranden is het een bestemming die je niet mag missen tijdens je reis naar Montenegro.