Newgreenwichvillage

Oud Kiev: Holenklooster en Gouden Poorten

block
Afbeelding doorjcorrius

De oude stad Kiev, gelegen in Oekraïne, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden is de Pecherska Lavra, een oud kloostercomplex dat dateert uit de 11e eeuw.

De Pecherska Lavra, ook wel het Holenklooster genoemd, is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld. Bezoekers kunnen de historische grotten verkennen waar monniken eeuwen geleden leefden en baden in de ondergrondse kapellen.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Kiev zijn de Gouden Poorten, een historisch monument dat ooit diende als de hoofdingang van de stad. De poorten zijn prachtig gereconstrueerd en vormen nu een populaire attractie voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Oekraïne.

Ontdek de oude stad Kiev en dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis en cultuur van deze betoverende bestemming. Of je nu geïnteresseerd bent in religie, geschiedenis of architectuur, er is voor elk wat wils in deze stad vol schatten.