Newgreenwichvillage

Provinciaal Japans Kyoto: kloosters, tuinen en geisha

block
Afbeelding doorncole458

De stad Kyoto, gelegen in het westen van Japan, staat bekend om zijn pittoreske straten, eeuwenoude tempels en traditionele theehuizen. Terwijl Tokyo de moderne en bruisende kant van Japan vertegenwoordigt, biedt Kyoto een meer rustige en traditionele sfeer.

Een van de hoogtepunten van Kyoto zijn de vele prachtige kloosters en tempels die verspreid liggen over de stad. Bezoekers kunnen het beroemde Kinkaku-ji, ook wel bekend als de Gouden Paviljoen, bewonderen en de rust ervaren in de omliggende tuinen. Andere populaire bestemmingen zijn onder meer het Fushimi Inari-taisha-heiligdom en de Tenryu-ji-tempel.

Naast de historische bezienswaardigheden staat Kyoto ook bekend om zijn prachtige traditionele Japanse tuinen. De Zen-tuinen van Ryoan-ji en de weelderige tuinen van het Heian-heiligdom zijn slechts enkele voorbeelden van de vele serene groene ruimtes die de stad te bieden heeft.

En natuurlijk mogen we de geisha niet vergeten, de traditionele Japanse entertainers die bekend staan om hun elegantie en vaardigheid. In de wijk Gion in Kyoto kunnen bezoekers geisha's zien wandelen door de straten in hun prachtige kimono's, of genieten van een traditionele theeceremonie in een van de vele theehuizen.

Kortom, een bezoek aan het provinciale Japan in Kyoto is een reis terug in de tijd naar een wereld van traditie, schoonheid en sereniteit.